Téli tábor- Art Vatt

Vizuális nevelés

Alkotó tábor az általános iskolák 3. és 4. osztályos diákjai számára a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában.

          A téli szünidőben a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács 4 napos tábort szervezett vizuális nevelés, az alkotás jegyében.

         A foglalkozásokon való részvételre a képzőművészet iránt fogékony, tehetséges, érdeklődő, az újdonságokra nyitott tanulók kerültek kiválasztásra, három iskola magyar nyelvű tagozataiból. ( Majsai Úti Általános Iskola, Széchenyi István Általános Iskola, Jovan  Jovanović  Zmaj Általános Iskola)

         A tábor munkamenete azonos felépítésű volt minden nap...

tovább..

Értékőrök Vajdaságban – Dungyerszky örökségének nyomában

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács fontosnak tartja a felnövekvő generáció körében a szellemi és tárgyi hagyatékot bemutatni, felhívni rá a figyelmet. A vajdasági műemlékek és az épített örökség kutatása, feltárása, tanulmányozása céljából szervezte az Értékőrök Vajdaságban szakmai tábort, melyre 2017. szeptember 07-10. között került sor.
A résztvevők, középiskolások, egyetemi hallgatók, szaktanárok Magyarországról (Debrecen, Budapest, Kecskemét) és Vajdaságból (Szabadka, Ada, Zenta, Horgos, Bácsfeketehegy, Torda) érkeztek, akik az építészet, művészettörténet, művészet iránt érdeklődnek (építészeti egyetem, építészeti középiskola, gimnázium). A vártnál nagyobb volt az érdeklődés, 25 fős helyett 35 fős volt a rendezvénysorozat...

tovább..

Értékőrök Vajdaságban – Dungyerszky kastélyok

2017. szeptember 7-10.
Szakmai tábor középiskolás és egyetemista diákok számára

 

A rendezvény PROGRAMja >>

 
tovább..

V. Vajdasági Tehetség Gála

Jutalomkirándulás Budapesten

 Az V. Tehetség Gála kísérőrendezvényeként, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács 2017. március 19-én Jutalomkirándulást szervezett a Gála díjazottjainak és felkészítő tanárainak. A kirándulás alkalmával Budapestre látogattunk el.
A délelőtt folyamán ellátogattunk a Millenáris Központba, ahol ellátogattunk a “Láthatatlan kiállításra”. A kiállítás során megtapasztalhattuk milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a gyengén látóknak, vakoknak a hétköznapokban. A csoportvezetőink segítségünkre voltak a “tájékozódásban”, érdekes volt megtapasztalni milyen módszereket alkalmaznak, hogy irányt “mutassanak” nekünk. Tárgyakon doboltak, tapsoltak és mi követtük a hangokat...

tovább..