V. Vajdasági Tehetség Gála

Jutalomkirándulás Budapesten

 Az V. Tehetség Gála kísérőrendezvényeként, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács 2017. március 19-én Jutalomkirándulást szervezett a Gála díjazottjainak és felkészítő tanárainak. A kirándulás alkalmával Budapestre látogattunk el.
A délelőtt folyamán ellátogattunk a Millenáris Központba, ahol ellátogattunk a “Láthatatlan kiállításra”. A kiállítás során megtapasztalhattuk milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a gyengén látóknak, vakoknak a hétköznapokban. A csoportvezetőink segítségünkre voltak a “tájékozódásban”, érdekes volt megtapasztalni milyen módszereket alkalmaznak, hogy irányt “mutassanak” nekünk. Tárgyakon doboltak, tapsoltak és mi követtük a hangokat. Beszéltek saját tapasztalataikról, nehézségekről, és arról miként tudunk segíteni egy látássérültnek, ha találkozunk vele az utcán. A kiállítás mindenkiben mély nyomot hagyott, sokat tanultunk a segítőinktől.
A kiállítás után egy kellemes sétában volt részünk a Várkert bazárban. Bebarangoltunk a kertet, gyönyörködtünk a látványban, melyet Budapest nyújtott számunkra. Láthattuk a Parlamentet, a régi és a modern épületeket, az óriás kereket, a Duna vizén közlekedő hajókat, a budai hegyet. A hosszú séta után kényelmes kanapékon pihentünk meg, miközben a melengető napfényt élveztük.
A délután folyamán ellátogattunk a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol megtekintettük a “Cirkuszi szomszédolás” című előadást. A porondon láthattuk Magyarország, a szomszédos és a visegrádi országok legjobbjai vonultak fel. Érkeztek fellépők Ausztriából, Horvátországból, Szerbiából, Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Lengyelországból, Csehországból. Elvarázsoltak bennünket földön, vízen, levegőben. A gravitációt kicselezve repültek, pörögtek-forogtak a levegőben, néha nem kis ijedséget okozva a nézőknek. Természetesen az ember legjobb barátai a kutyák és a lovak sem maradhattak ki a sorból, látványos produkcióikkal belopták magukat mindenki szívébe.
A cirkusz után, fájó szívvel, fáradtan, de rengeteg szép emlékkel hagytuk el Budapestet. Mindenki mosollyal az arcán tért haza, nem csak azért mert a szeretett családtagjait láthatta újra, hanem mert tele volt élményekkel, melyeket türelmetlenül szeretett volna megosztani velük.
A kiránduláson sok kedves, barátságos, jókedvű tanárt és tanulót ismerhettünk meg, új barátságok születtek.
Vajdasági Tehetség Gála a Térségi Tehetségprogram projekt című pályázat keretén belül valósult meg, melynek pályázati azonosítója NTP-HTT-M-16-003.

Képek

kirandulas01 kirandulas02
kirandulas03 kirandulas04
kirandulas05 kirandulas06
kirandulas07 kirandulas08
kirandulas09 kirandulas10
kirandulas11 kirandulas12