Please return following links to the footer:
Designed by WordPress Templates, thanks to: Free And Premium Worpress Themes for Download, Daily updated free and Premium WordPress themes and WordPress theme template
Vajdasági Tehetségsegítő Tanács

Téli tábor- Art Vatt

Vizuális nevelés

Alkotó tábor az általános iskolák 3. és 4. osztályos diákjai számára a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában.

          A téli szünidőben a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács 4 napos tábort szervezett vizuális nevelés, az alkotás jegyében.

         A foglalkozásokon való részvételre a képzőművészet iránt fogékony, tehetséges, érdeklődő, az újdonságokra nyitott tanulók kerültek kiválasztásra, három iskola magyar nyelvű tagozataiból. ( Majsai Úti Általános Iskola, Széchenyi István Általános Iskola, Jovan  Jovanović  Zmaj Általános Iskola)

         A tábor munkamenete azonos felépítésű volt minden nap. A bevezető részben a képzelőerő kapott nagy hangsúlyt, amelyben a tanuló egyénisége, látásmódja is kifejezésre jutott. Ez által betekintésre került sor a képzőművészet új, mai, friss szellemiségű megnyilvánulási formáira, alkalmazási területeire, eszközeire.

         A műheymunkák  interaktív részében más-más témakör került feldolgozásra.

         A tanulók finommotorikai képességének fejlesztésére került a hangsúly. Alkalmuk nyílt olyan technikákat kipróbálni, amelyekre a képzőművészeti oktatás hagyományos keretein belül nincs módjuk. Fontos szerepet kapott emellett az is, hogy az alkotások kidolgozási folyamatában a hagyományosnak mondható eszközök helyébe vagy mellé a tanulók új, nem szokványos eszközöket is felhasználtak.

         Az élményközpontú tábor résztvevői Szegedre is ellátogattak, ahol Kövér Béla Bábszínház Kamaratermében a Jancsi és Juliska marionettjákékát nézhették meg a diákok.

         A tábor zárópontja a kiállítás felállítása volt az elkészült munkákból, melynek  nagy sikere volt, szülők és nagyszülők körében is. A diákok feltöltődve és örömmel zárták a téli tábort.

         A téli tábor az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

 

Képek

viznev_plakat viznev1
viznev2 viznev3
viznev4 viznev5
viznev6 viznev7
viznev8